Blog

Welkom op onze blogpagina. Laat je hier inspireren door artikelen over onze producten, over de diverse ondersteuning die wij jou bieden, onze HADEC Academy en allerlei andere dingen die te maken hebben met jouw duurzame project. Met HADEC heb je alles in huis om je duurzame project tot een succes te maken.


Scope 12 zonnepalen: alles over de SCIOS-keuring PV panelen

Zonnepanelen verzekeren? Hiervoor moet je eerst voldoen aan de Scope 12 inspectie van SCIOS. In dit blog lees je hoe jouw PV-project met gemak slaagt.

Lees meer

Alles over de warmtepomp

Hoor jij bij klanten ook steeds vaker: “Ik wil van het gas af?” Dat kan met een warmtepomp! Behalve dat het beter is voor het milieu, bespaart jouw klant ook nog eens flink op zijn energierekening. Met een warmtepomp is jouw klant klaar voor de toekomst.

 

Lees meer

Als je doet wat je belangrijk vindt, komt de winst vanzelf

Blog door Serge de Mul, Directeur Ultraware

Succesvol ondernemen kun je vergelijken met topvoetbal. Als je focust op een goed team, samenwerking, veiligheid en vertrouwen, dan win je de wedstrijd. 

Lees meer

"Je moet verduurzamen om mee te blijven komen."

Duurzaamheid is wereldwijd een hot topic. Alle branches hebben er mee te maken en voor de installatiebranche is dat niet anders. Sterker nog; de ontwikkelingen gaan zo hard dat de branche enorm in beweging is. 

 

Lees meer

Legplan voor zonnepanelen maken? Lees onze 3 tips

Het succesvol installeren van een betrouwbare, stabiele en rendabele zonne-installatie begint bij het maken van een optimaal legplan voor de zonnepanelen. In dit blog geven we je 3 tips waar je op moet letten bij het maken van een optimaal leg- of dakplan. 

Lees meer

Zonnepanelen en een warmtepomp: gegarandeerd meer rendement

Een warmtepomp en zonnepanelen…..dat vinden wij bij HADEC een winnende combinatie.  Het aansluiten van een warmtepomp op zonnepanelen is namelijk de beste manier om groene warmte te produceren. Lees hier waarom.

 

Lees meer

Vijf stappen om met zonnepanelen hittestress aan te pakken

Je hebt je vast eens afgevraagd hoe je meer uit een zonnepanelenproject kan halen. Met deze 5 stappen maak je de toegevoegde waarde van een installateur groter.

 

Lees meer

“Stap voor stap naar CO2-neutraal”

Bij een duurzaam, CO2-neutraal gebouw denk je al gauw aan nieuwbouw. Dat ook een ouder gebouw compleet verduurzaamd kan worden, bewijst het bedrijfspand van Ultraware.

 

Lees meer

Installateurs moeten wel groener gaan denken, anders ben je af

De installatiebranche is een branche in beweging. Er zijn enorme verschuivingen in de markt. Jarenlang hielden installateurs zich alleen maar bezig met gasketels, maar die tijd is voorbij.

 

Lees meer

Wat komt er kijken bij een SDE++ subsidie aanvraag?

De SDE++ regeling is in september 2020 gepubliceerd. Deze regeling is een nieuw en breder vervolg op de eerdere regeling. Maar hoe werkt het aanvragen van een SDE++ subsidie nou eigenlijk?

 

Lees meer

Zonnepanelen en klimaatbestendige gebouwen

Vroeger had een installateur één specialisme: hij was loodgieter of elektricien. Later werd dat e-installateur of w-installateur. Vandaag wordt verwacht dat de installateur ook verduurzaming van gebouwen oppakt. 

Lees meer

Opleiden is essentieel voor de installatiebranche

In de installatiebranche zijn enorme verschuiving gaande. Het werk van een installateur zal over 10 jaar totaal anders zijn dan dat van 10 jaar geleden. Samenwerking, specialisme en duurzaamheid zijn troef.

 

Lees meer

Een indakzonnepaneel? Dít zijn de 8 grootste voordelen!

Zonnepanelen zijn al een aantal jaren een zeer populaire investering. Niet zo gek, want zonnepanelen bieden een duurzame oplossing op fossiele brandstoffen en energiekosten te besparen. 

Lees meer

De omvormer en de accu beter laten communiceren? Zo doe je dat!

Een omvormer zet de energie uit zonnepanelen om in bruikbare stroom. Opgewekte zonnestroom die je niet direct gebruikt, kun je opslaan in een accu. De omvormer en de accu zijn dus twee belangrijke componenten bij het opwekken van groene stroom. 

Lees meer

PVT: warmtepomp en zonnepanelen in één makkelijk te monteren oplossing

Als installateur wil je werken met producten die het beste rendement opleveren voor de eindgebruiker, maar vooral ook met producten die makkelijk en snel te installeren zijn. Precies dat biedt het Qsilence PVT solar warmtepompsysteem.

Lees meer

Copyright © Hadec Duurzame Energie | Algemene voorwaarden | Privacybeleid en cookies