Wie we zijn


Sonnenstromfabrik is de modernste fabrikant van zonnepanelen in Europa. De vestiging waar we onze panelen produceren, is al 25 jaar toonaangevend op het gebied van kwaliteit. Kernprestatie-indicatoren van de afgelopen 25 jaar onderstrepen dit duidelijk:

 • bedrijfsefficiëntie van de fabriek: > 90%
 • tijdige oplevering: 99,5%
 • claimpercentage: 0,02% 
Artikel fabriekbezoek in Henk & Fred
Artikel in Photovoltaik Magazine (Duits)

Wat we doen


We hebben een brede productportefeuille dankzij een intelligente productiestrategie.
Sonnenstromfabrik produceert zowel eigen producten onder haar eigen merknaam als panelen voor derden in opdracht van andere fabrikanten. Ons assortiment bestaat uit glas/glaspanelen met en zonder frame, standaardpanelen van glas/folie met frames en speciale panelen, zoals niet aan het net gekoppelde panelen en in het dak geïntegreerde panelen.

Duurzaamheid bij de productie van panelen is een van de belangrijkste doelen van Sonnenstromfabrik. Wij zijn een van de allereerste bedrijven die hun CO2-footprint hebben geoptimaliseerd. Onze uitzonderlijk lage CO2-footprint is ook door Certisolis gecertificeerd. Producten van Sonnenstromfabrik zijn aantrekkelijk vanwege hun CO2-footprint, die aanzienlijk lager is dan die van de concurrentie.


Waar we écht goed in zijn


Wij streven naar uitmuntendheid. De specialiteit van Sonnenstromfabrik is de panelenserie 'Excellent glas/glas' - de productlevensduur van deze panelen is aanzienlijk langer dan die van conventionele zonnepanelen.
Image title
30 jaar productgarantie

Image title
30 jaar lineaire opbrengstgarantie

Image title
Tot meer dan 40 jaar levensduur

Image title
Tot wel 60% meer opbrengst

Image title
Uitzonderlijk lage CO2 footprint

Image title
0,02% claimrate

De ongelofelijke lange levensduur van Excellent glas/glas panelen


De levensduur van onze glas/glas panelen is tot wel meer meer dan 40 jaar (vgl. glas-foliepanelen: 25-30 jaar). Daardoor zijn de stroomproductiekosten circa 20% lager. Glas/glas betekent meer stabiliteit in het paneel en dus minder microcracks in de zonnecellen, en ook betere bescherming tegen mechanische belasting en brand. Onze panelen zijn uitstekend bestand tegen veroudering, zout water en ammoniak.

Vanwege de stabiliteit zijn er nieuwe designmogelijkheden, ook zonder frame (bijvoorbeeld montage op gladde oppervlakken). Niet-reflecterend glas zorgt voor maximale doorlating van licht. Het gewicht van 22,5 kg is bijna gelijk aan dat van glas-foliepaneel (dankzij gebruik van gehard dun glas).

Download datasheet
Download Flyer


De hoogste efficiency in module productie


De meest geavanceerde productieapparatuur: Sonnenstromfabrik maakt gebruik van volledig geautomatiseerde, hoogwaardige productiefaciliteiten. Voor de glas/glas- en speciale panelen heeft het ontwikkelteam van Sonnenstromfabrik speciale machinale oplossingen gevonden, waardoor permanent hoge kwaliteit en proceszekerheid gewaarborgd worden. Het hele productieproces wordt integraal bewaakt. De grondstoffen, componenten en panelen worden uitgebreid getest.

Wel héél uitgebreide kwaliteitscontrole


Sonnenstromfabrik heeft een eigen laboratorium, waar we testen op:

 • Mechanische belasting
 • Weerstand van de inkapselfolies
 • Weerstand van glas
 • Klimaatverandering
 • Degradatie
 • Stabiliteit van de cellagen
 • Microcracks
 • Soldeerverbindingen

Succes verzekerd


OPTIONELE ALLRISKVERZEKERING VOOR UW FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEEM

Sonnenstromfabrik biedt een optionele allriskverzekering. Deze totaalverzekering verzekert niet alleen uw panelen, maar alle componenten van uw hele fotovoltaïsche systeem, inclusief het opslagsysteem. Deze totaalverzekering verzekert ook tegen eventueel verlies van opbrengsten van uw zonnepanelen. Deze totale bescherming wordt u aangeboden in samenwerking met het toonaangevende Duitse verzekeringsbedrijf ERGO.


Meer lezen over de garanties en verzekeringsmogelijkheden


Onze Sonnenstromfabrik zonnepanelen

Aan het laden
Aan het laden