SDE+ Subsidie Zonnepanelen

De SDE+ subsidie zonnepanelen stimuleert duurzame productie van elektriciteit en warmte door middel van zonnepanelen of zonnecollectoren. Middels de SDE+ subsidie kun je 15 jaar lang subsidie ontvangen op een PV installatie.

SDE+ Subsidie Zonnepanelen aanvragen

Hoe zit het nu met het aanvragen van SDE subsidie? De SDE+ subsidie werkt als een veilingsysteem, waarbij je als aanvrager aangeeft hoeveel subsidie er nodig is voor een geslaagd project, uitgedrukt in eurocent per kWh. Voor zon PV projecten gelden op dit moment de volgende maximum bedragen:
  • Groter dan 1 MW maximaal 9,9 cent per kWh
  • Kleiner dan 1 MW maximaal 10,6 cent per kWh

Hoe werkt de SDE subsidie?

De goedkoopste technieken (per kWh) worden van subsidie voorzien. Afhankelijk van het resterende budget worden steeds duurdere aanvragen gehonoreerd. Wanneer de subsidiegrens bereikt is, worden de resterende subsidieaanvragen afgewezen.

In de afgelopen jaren is het SDE+ budget meermalen overschreden. Dit betekent dat projecten met een hoge subsidievraag vaak geen subsidie hebben gekregen. Het is daardoor van belang om goed te onderzoeken op welk bedrag je wilt inzetten.

Hadec helpt bij de aanvraag

HADEC kan voor jou of jouw klant de benodigde capaciteitsanalyse, haalbaarheidsstudie met financiële doorrekeningen en uiteindelijke aanvraag bij de RVO verzorgen.
En we hebben natuurlijk alles in huis om je te helpen het project te realiseren als de subsidie eenmaal is toegekend, van engineering tot alle benodigde materiaal.

Meer weten? Neem contact met ons op.Aan het laden
Aan het laden