SDE++ Subsidie Zonnepanelen

De SDE++ subsidie zonnepanelen stimuleert duurzame productie van elektriciteit en warmte door middel van zonnepanelen of zonnecollectoren. Middels de SDE++ subsidie kun je 15 jaar lang subsidie ontvangen op een PV installatie.


SDE++ Subsidie Zonnepanelen aanvragen

Hoe zit het nu met het aanvragen van SDE++ subsidie? De SDE++ subsidie werkt als een veilingsysteem, waarbij je als aanvrager aangeeft hoeveel subsidie er nodig is voor een geslaagd project, uitgedrukt in eurocent per kWh.


Hoe werkt de SDE++ subsidie?

SDE++ is een opbrengstsubsidie, je krijgt gedurende 15 jaar een bedrag per geproduceerde kWh. Met deze subsidie wordt de zogenaamde 'onrendabele top' van duurzaam opgewekt stroom vergoed, en is ook voor PV-projecten met een grootzakelijke aansluiting die niet kunnen salderen een prima terugverdientijd op de duurzaamheidsinvestering te realiseren. Overigens komt duurzame stroom van o.a. windmolens en PV ook in Nederland steeds dichterbij het punt dat er geen aanvullende subsidie meer nodig is om concurrerend te zijn aan grijze stroom.

De toekenning

Bij de toekenningsrondes worden de aanvragen met lage fasebedragen (voor de 'goedkoopste' productietechnieken) het eerst toegekend door de RVO. Afhankelijk van het resterende budget worden steeds duurdere aanvragen gehonoreerd. Wanneer de subsidiegrens bereikt is, worden de resterende subsidieaanvragen afgewezen. PV is een relatief goedkope oplossing, en dingt meestal vanaf fase 2 mee. Te laag inzetten is niet zinvol, omdat de terugverdientijd op de investering weer te lang wordt.

Hadec helpt bij de aanvraag

HADEC kan voor jou of jouw klant de benodigde capaciteitsanalyse, haalbaarheidsstudie met financiële doorrekeningen en uiteindelijke aanvraag bij de RVO verzorgen.
En we hebben natuurlijk alles in huis om je te helpen het project te realiseren als de subsidie eenmaal is toegekend, van engineering tot alle benodigde materiaal.

Meer weten? Neem contact met ons op.Aan het laden
Aan het laden