Image title

Omvormers

Een omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom, die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt omgezet in de wisselstroom, zoals we die voor ons elektriciteitsnet en elektrische apparatuur nodig hebben. HADEC levert diverse merken omvormers van de hoogste kwaliteit. We hebben voor elk project de juiste omvormer.

Bestellen

Omvormers

Bij kleinere installaties in eenzelfde oriëntatie en zonder schaduwval kan een omvormer gebruikt worden geschikt voor één string. Maximaal aantal panelen is afhankelijk van type omvormer en type paneel. Bij grotere installaties of installaties met meerdere oriëntaties, bijv. oost-west-montage, kan gekozen worden voor een omvormer waarop meerdere strings kunnen worden aangesloten. Het maximale aantal panelen per string en maximale aantal strings per omvormer hangt af van het type en maximale belasting per string.

Dimensionering van de omvormer

De juiste dimensionering (het afstemmen van het vermogen van de omvormer t.o.v. totale Wp-vermogen van de zonnepanelen) is belangrijk om optimaal rendement uit de installatie te halen. Als de omvormer te zwaar is voor de installatie zal het langer duren voordat hij zijn opstartspanning haalt. Andersom geldt dat als de omvormer (veel) te licht is zal hij (te vaak) uitschakelen bij vol vermogen van de panelen. Omvormers worden vrijwel altijd ondergedimensioneerd (we hebben niet vaak vol zonvermogen in Nederland).

1-Fase omvormers

Voor residentieel gebruik is vaak een 1-fase omvormer voldoende, ook bij 3-fase aansluitingen. Er kan bij de meeste netwerkbeheerders tot maximaal 5kw aan omvormer-vermogen worden aangesloten op één fase.

3-Fase omvormers

Zwaardere, 3-fase elektriciteitsaansluitingen, ook residentieel, moeten ook een 3-fase omvormer hebben.

Optimizers

Een power optimizer zorgt ervoor dat de opbrengst per paneel wordt geoptimaliseerd. Dit kan zeer nuttig zijn bij schaduwval op (delen van) de installatie of een installatie met verschillende leg-richtingen. Optimizers werken alleen samen met een omvormer van hetzelfde merk. Ook kan met optimizers de opbrengst per paneel of set van 2 panelen gemonitord worden. Er zijn ook de zgn. Smart-panelen waar de optimizer al is ingebouwd.

MPP trackers

Een MPP (Maximum Power Point) tracker op een omvormer zorgt voor een efficiënte elektriciteitsproductie van een string. Elke omvormer beschikt over minimaal één MPP. Indien je zonnepanelen hebt die niet alle evenveel zon ontvangen dan heb je een omvormer nodig met meerdere MPP trackers of kies je voor optimizers.

Micro-omvormer

In plaats van één of meer centrale omvormers kan er ook gekozen worden voor micro-omvormers, één per paneel. Ook hier weer nuttig in geval van schaduw of diverse legrichtingen en individuele monitoring.
Krachtige technologie in de kern van het Enphase-systeem. De zonnepanelen liggen wel bovenop, maar de omvormer doet al het echte werk. 

Meer lezen en installatievideo's bekijken  of bestellen
Of het nu gaat om de sector Lastechniek, de sector Solarelektronica of de sector Acculaadtechniek, ons doel is volstrekt helder: innovatief koploper zijn. 

Meer lezen of bestellen
De Hosola Smart en Bright serie zijn een-fase omvormers en zijn de ideale oplossing voor systemen tot 5kW. De Smart omvormers hebben een bijzonder goede prijs / kwaliteit verhouding. De Bright omvormers hebben twee trackers, zeer geschikt voor de wat complexere daken en hogere vermogens. 

Meer lezen of bestellen
Wereldwijd de meest toegepaste omvormer, marktleider Huawei is dé partner voor PV-projecten van middel- tot zeer grote schaal. Één derde van de wereldbevolking communiceert via apparatuur van Huawei. De omvormers van Huawei zijn gebaseerd op twintig jaar ervaring in stroomverzorging.

Meer lezen en installatievideo's bekijken of bestellen
De omvormers in de compacte en fluisterstille Soladin WEB-serie bieden de beste prestaties voor kleine PV-systemen, met name geschikt voor toepassing binnenshuis. 

Meer lezen of bestellen


SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.

Meer lezen en installatievideo's bekijken of bestellen


Aan het laden
Aan het laden