monitoring

Het financiële voordeel van zonne-energie is, om het passend te zeggen, zonneklaar. Maar het huidige digitale tijdperk biedt meer mogelijkheden om te besparen op energiekosten. Dan hebben we het over intelligent energiebeheer.

HADEC heeft diverse producten in z'n assortiment die via bijvoorbeeld Bluetooth communiceren met de zonnestroominstallatie. Zo heeft een bewoner direct en continu inzicht in het energieverbruik in z'n huis, bijvoorbeeld op smartphone of tablet.


Bestellen in de webshop


HADEC

HADEC heeft een eigen monitoringoplossing ontwikkeld, die via internet te benaderen is.

Deze monitoringoplossing werkt op basis van een Raspberry Pi mini-computer en kan met of zonder monitor geleverd worden.

HUAWEI

Als expert in communicatie biedt Huawei uitgebreide mogelijkheden betreft de monitoring. Met de SmartLogger is het o.a. mogelijk om per string gegevens uit te lezen. Controle, software updates, systeemresets en aanpassingen kan op afstand. RS485 en USB-poort voor connectiviteit en data management.

SOLAREDGE

Het web-gebaseerde monitoring platform van SolarEdge biedt verbeterde PV-performance monitoring en opbrengstgarantie dankzij onmiddellijke foutdetectie en alarmmeldingen op paneel-, string- en systeemniveau. De monitoring sensoren en zenders zijn in de SolarEdge power optimizer en omvormer geïntegreerd en de meetgegevens worden over de reguliere lijnen verzonden.

ENPHASE

De Enphase Envoy is de monitoring oplossing van Enphase. Het vormt de hersenen van het systeem. Hier worden gegevens van de micro-omvormers verzameld en doorgegeven aan de Enlighten-software. De communicatie loopt ook in de andere richting, zodat uw installateur een probleem op afstand precies kan lokaliseren en updates kan doorgeven aan de micro-omvormers.

SMAPPEE

Smappee ontwikkelt innovatieve oplossingen waar zowel de gebruiker als het milieu niets dan voordeel uit halen. De slimme monitors, met versies voor voor particulier en zakelijk gebruik, analyseren het verbruik van elektriciteit, zonne-energie, gas en water, in real time én tot op toestelniveau.

Lees meer

Solar-Log

De Solare Datensysteme GmbH is een van de toonaangevende bedrijven voor PV-monitoring met wereldwijde service voor gebruikers en installateurs. De Solare Datensysteme GmbH (SDS) is gespecialiseerd in innovatieve producten met een goede prijs-vermogensverhouding en dus hoge toegevoegde waarde voor de klant, een eenvoudige bediening en een universele toepassing zonder omslachtige installatie van software.
Aan het laden
Aan het laden