Voor elk dak een accuraat legplan

Wilt u uw offerte laten opvallen? Geef uw klant dan een duidelijke weergave van wat de mogelijkheden zijn op hun dak! Met de HADEC PV Configurator kan dit al binnen 3 minuten. Het enige wat u hoeft te doen is aangeven met welk paneel u wilt tekenen en de software doet de rest!

De afmetingen, de rijafstand, de opbrengst, alles wordt automatisch berekend. Voor onze berekeningen gebruiken wij onder andere PVGIS, 50 jaar aan zondata, LiDAR 3D data en het Actueel Hoogtebestand Nederland. Hierdoor zijn alle calculaties zo exact mogelijk en kunt u uw klant een uitstekend advies geven. Ook op scheve foto’s kan dit uitstekend. De panelen kunnen gecorrigeerd worden en de schaal van de panelen wordt aangepast aan de foto. Hierdoor past een installatie altijd.


De hellingshoek berekenen met Google Streetview

Alle legplannen worden gemaakt op actuele luchtfoto’s. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende kaarten, zodat u de beste kunt kiezen. Dit kan zowel in Nederland, als in België en Engeland.

Weet u niet wat de hellingshoek van een dak is? Wij hebben een eigen functie ontwikkeld waarmee de hellingshoek van een dak berekend kan worden op basis van Google Maps en Streetview. Iedereen kan hiermee in een paar stappen een hellingshoek berekenen.


Nieuwbouw- en grote projecten ook mogelijk.

Het is mogelijk om voor elk soort dak een accuraat legplan te maken, zelfs voor de daken die nog niet eens bestaan. Hiervoor hebben wij een ‘nieuwbouw’ functie ontwikkeld. Voor grote projecten zoals bijvoorbeeld flatgebouwen, zonneparken en bedrijfspanden kunnen alle panelen tegelijkertijd toegevoegd worden. Daarna is het uiteraard nog mogelijk om er aanpassingen aan te doen.Bereken exact de schaduwimpact op een installatie.

Image title

Bereken de schaduwimpact van een getekende installatie, zodat je uw klant een nog beter advies kunt geven. U geeft de objecten aan die schaduw geven op het dak van een woning. Dit kunnen bijvoorbeeld bomen zijn, of een schoorsteen. De software berekent vervolgens wat voor impact dit heeft op de opbrengst van de getekende installatie en geeft advies over wat u het beste kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld het verwijderen van een paneel zijn of gebruik maken van een SolarEdge omvormer. Ook kunt u de uitkomsten gebruiken voor het geven van een opbrengstgarantie.
Instructiefilmpje over het maken van een legplan:


Aan het laden
Aan het laden